Ötletek termésekből

KategóriaCikkek, infók

Az őszi napsütés, a gyönyörű színben pompázó levelek, az őszi termések mind-mind ezen évszak szépségei. Az alábbiakban szeretnék pár ötletet adni számotokra, milyen kis figurák készíthetőek el az őszi termésekből.

Annipannival sokat sétálunk és élvezzük a kellemes őszi napsugarakat. Persze apró kincsek nélkül sosem térünk haza amikből őszi lakásdekorációkat készítünk, vagy a papájával merülnek bele a Gesztenye Gusztik és Makk Marcik készítésébe.

Nem kell hozzá más, csak egy csavarhúzó vagy hústű a lyukfúráshoz, fogpiszkáló, gyufa vagy hurkapálca és sok-sok gesztenye és makk.

Azért jó ez a játék, mert együtt összegyűjtjük az alapanyagokat, majd szintén együtt barkácsolunk belőle. Aztán az elkészült figurákkal lehet tovább játszani állatkertes, autós, vagy akár főzős játékot. Ez utóbbihoz barkácsolni sem kell, csak kavargatni a gesztenyéket.

A termésekkel nagyobb gyermekeinkkel  tovább gyakorolhatjuk a számolást, illetve a matematikai műveleteket.

Ha a kisebbeknek még nem megy, számukra túl kemény a gesztenye és nem tudják belebökni a fogpiszkálót akkor amíg mi elkészítjük őszi dekorációnkat vagy a Gesztenye Gusztit csöppségünknek, addig a kicsiknek adhatunk gyurmát és fogpiszkálót, hadd készítsenek ők is figurákat!

Mi készítettünk Gesztenye Guszti, pókot, macit, sünit, kígyót, oroszlánt.

Egyéb ötletek: pl- gesztenyéből versenypálya, helikopter ….

Eme kép forrása: www.mindennapraegyjatek.hu

Eme kép forrása: www.mindennapraegyjatek.hu

 

Őszi egyéb dekorációk: terítő és kép készítése decoupage technikával és további őszi termések gyűjtése és üvegtálba, vázába helyezése.

 

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.